Våra drömmar och berättelser

Öppet brev till Stefan Löfven

Publicerad 2016-10-26 20:14:00 i Allmänt,

Låt oss stanna i Sverige!

Vi kommer från Afghanistan som är ett land fullt av krig. Vi är 19 pojkar som kom till Sverige under 2015. Vi bor nu i en stad som heter Norrköping. Nu går vi i skolan och försöker få ett bra liv i Sverige.

 Vi vill berätta varför vi flyttade till Sverige och varför vi inte kan leva i Afghanistan. Vi hade många problem i både Afghanistan och Iran. Vi börjar först och främst med Afghanistan eftersom det är dit många blir tillbakaskickade till. Det är jättemycket krig i Afghanistan och ett väldigt mörkt liv. Det sker ett folkmord där.
 
I Afghanistan accepteras inte olika människor och folkgrupper. Hazarerna har det särskilt svårt. Vi anses inte vara riktiga afghaner och anses inte ha rätt att vara i landet. Hazarerna blir dödade. Vi har inte en chans. Det är det land ni skickar tillbaka oss till. Ett avslag från Migrationsverket är lika med döden för oss. Hur tänker ni då, Stefan Löfven?
 
När man kommer tillbaka till Afghanistan från ett annat land anses man vara en förrädare. Talibanerna letar efter anledningar att döda. De kommer att döda oss. Presidenten är korrupt och stödjer talibanerna. Det vet alla som bor i Afghanistan. Många pojkar används som slavar innan de dödas.
 
Många av oss har levt flera år som papperslösa flyktingar i Iran. Vi fick stanna i Iran om vi ställde upp som krigare i Syrien. Det skulle sannolikt också bli vår död.
 
Om Afghanistan och Iran är säkert, varför tror ni att vi kommer hit? Det var ingen enkel resa och vi riskerade våra liv. 
 
När vi kom till Sverige började vi skolan, vi hade en bra start och vi  kämpade och pluggade hårt. Vi tävlade mot varandra men för 3 månader sedan hörde vi många dåliga nyheter och många har fått avslag från Migrationsverket, då började vi tänka negativt på livet och vår framtid. På nätterna drömmer vi mardrömmar och vi har mycket ångest. Det är inte mänskligt.
 
Vi kom hit med ett stort hopp, men nu mår vi inte bra. Vi vill stanna i Sverige och vara en tillgång för Sverige.
 
Med vänliga hälsningar,
Klass Spra6D
Kungsgårdsgymnasiet, Språkintroduktion

Om

Min profilbild

Hej! Vi ska berätta om oss och vår klass. Vi går på Kungsgårdsgymnasiet i klass spra6d. Vi är nitton elever i vår klass. Vår lärare heter Matilda. Hon är jättesnäll mot oss. Vi kommer från Afghanistan, och vi har samma språk. Nästan alla har bott ett år i Sverige.Vi har 8 ämnen som består av matematik, svenska, bild, idrott, religion, geografi, modersmål, engelska. Vi kan säga hej på två Språk: Svenska och Dari. Vår klass är rolig. Alla elever är bra på olika saker och har olika egenskaper. Alla elever i vår klass vill lära sig mycket, men alla är besviken för att Sverige har bestämt att skicka oss tillbaka till Afghanistan. När vi tänkar på det vi kan inte lära oss så bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela