Våra drömmar och berättelser

En vanlig dag i skolan

Publicerad 2016-10-26 14:38:00 i Allmänt,

Tisdagen den 25 oktober många av eleverna kom inte  i skolan och vi var oroliga  därför att Migrationsverket har bestämt att Afghanistans flyktingar  inte får stanna i Sverige.

Första lektionen var geografi. Vår lärare är jättesnäll och vi var lite ledsen så han frågade vad som har  hänt idag? varför är ni  oroliga? Vi har ingen lust för nått  på grund av den ny regeln som Migrationsverket har bestämt, sade vi. Läraren blev besviken och sade att vi kan göra något annat .Vi föreslog att vi vill titta på film om det är möjligt. Hela lektionen tittade vi på filmen som tillverkade i Kina det var jätte aktion.
 
Nästa lektionen var svenska det är vår favorit. På den lektionen diskuterade vi om vad vill ska hända i framtiden. Hela lektionen vi läste en bok och sen vi tog rast för några minuter.

Sanning är att  vi har jättestora problem som  det låter inte oss att vara optimist på framtiden. Vi pratar om asyl även i skolanmen försöker att lära oss svenska och göra våra läxor.

 Varje dag äter vi lunch i matsalen som ligger framför skolan. Vi äter svensk mat ibland ingår  sallad också.
 
Alla lärarna försöker oss att vi blir glad och har bra tid i skolan och glömma alla problem som vi har. När vi slutar skolan det kommer alla problem i huvudet och vi kan inte göra våra läxor, äta mat eller sova bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hej! Vi ska berätta om oss och vår klass. Vi går på Kungsgårdsgymnasiet i klass spra6d. Vi är nitton elever i vår klass. Vår lärare heter Matilda. Hon är jättesnäll mot oss. Vi kommer från Afghanistan, och vi har samma språk. Nästan alla har bott ett år i Sverige.Vi har 8 ämnen som består av matematik, svenska, bild, idrott, religion, geografi, modersmål, engelska. Vi kan säga hej på två Språk: Svenska och Dari. Vår klass är rolig. Alla elever är bra på olika saker och har olika egenskaper. Alla elever i vår klass vill lära sig mycket, men alla är besviken för att Sverige har bestämt att skicka oss tillbaka till Afghanistan. När vi tänkar på det vi kan inte lära oss så bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela